Mustakuminaöljy 250 ml

Mustakuminaöljy 250 ml

Varastossa
Toimitusaika: 2-3 päivä(ä)

Kuvaus

Mustakumina eli Ryytineito on kukkiva maustekasvi, jonka aromikkaat mustat siemenet ovat täynnä arvokasta öljyä.


Mustakumina sisältää peräti 100 bioaktiivista ainetta, eli ainetta, joilla on tieteellisissä tutkimuksissa osoitettu olevan terveyttä edistäviä vaikutuksia. Mustakuminaöljy, tai toiselta nimeltään Black Seed Oil, sisältää muun muassa ihoa suojaavaa linolihappoa (omega-6) sekä erityistä, tymokinoni nimistä eteeristä öljyä, jonka katsotaan olevan mustakuminan terveyttä tukevien vaikutusten taustalla. Siemenet sisältävät lisäksi mm. myristiini-, palmitiini-, palmitoleiini-, steariini- ja oleiinihappoja, B-ryhmän vitamiineja, kalsiumia, rautaa, kuparia, sinkkiä ja fosforia.


Kuten kaikkien rohdoskasvien tapaan, myöskään mustakuminaöljyllä ei ole virallisesti hyväksyttyjä terveysväittämiä, mutta sen pitkä historia on antanut runsaasti positiivista, käyttökokemuksiin ja tutkimukseen perustuvaa näyttöä öljyn useista terveyshyödyistä.


Mustakuminaöljyä voidaan käyttää sisäisesti ruokaöljynä juomien tai salaatin joukossa tai ravintolisän tapaan ottamalla noin 2 tl öljyä pari tuntia ennen ateriaa tyhjään vatsaan. Öljyn on maultaan hienostuneen mieto, mutta hieman pippurinen ja karvas. Älä kuumenna öljyä, sillä lämpö tuhoaa öljyn herkkiä rasvahappoja. Mustakuminaöljyä ei suositella käytettäväksi raskauden aikana.


Ravitsemuksellisestikin arvokas mustakuminaöljy on niittänyt mainetta myös kauneusöljynä sen ihon lipidikerrosta suojaavien ja vahvistavien ominaisuuksiensa ansiosta jo kuningatar Kleopatran aikaan. Öljyn uskotaankin olleen tärkeä osa hänen legendaarisen kauneutensa ylläpitoa.

Mustakuminaöljy ravitsee, kosteuttaa ja suojaa ihoa.


Öljyä suositellaan käytettävän erityisesti kuivan, ärtyneen ja allergiaherkän ihon hoitoon. Vaikutuksiltaan mustakumina on sekä ravitseva, että tulehduksia ehkäisevä ja suojaava. Näin ollen se sopii erityisen hyvin myös akne- ja psoriasisiholle.


ANNOSTUS: 1-3 teelusikallista (5-15 ml) vuorokaudessa. Käytä sellaisenaan, sekoitettuna juomiin tai salaatinkastikkeena. Suositeltua vuorokausiannosta ei saa ylittää. Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. Ei lasten ulottuville.


Säilytys: Säilytetään suljettuna sekä valolta suojattuna viileässä ja kuivassa paikassa. Avattuna säilytettävä jääkaapissa ja käytettävä 30 päivän kuluessa avaamisesta.


Mustakuminaöljyä ei suositella käytettävän raskauden aikana.